Kies voor circulair

Kies voor Rockcycle en lever een bijdrage aan de circulaire economie. In de bouwbranche en de industrie wordt steeds vaker bewust gekozen voor natuurlijke materialen en processen met een minimale impact op de omgeving.

Maak gebruik van Rockcycle bij de renovatie of sloop van uw project en draag bij aan een beter milieu. Door vermindering van afval én een verlaging van het primair grondstofverbruik.

‘Waste no more
Rockcycle biedt professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL rotswolresten. In samenwerking met Renewi, expert op het gebied van inzameling, verwerking en recycling van restmaterialen. 

Renewi ziet afval als kans. Met hun jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met innovatie en de nieuwste technologie, zetten ze afval weer om tot bruikbare materialen. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag de grondstoffen van morgen. 

Neem vrijblijvend contact op!

Duurzame grondstof
0

Elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van rotswol gebruikt.

Recycleerbare grondstof
0

Onze rotswol producten bestaan tot wel 50% uit gerecycleerde materialen.

Met Rockcycle investeren we samen met u in een betere en duurzame toekomst voor volgende generaties

Veelgestelde vragen

Rockcycle

1. Hoe kan ik gebruikmaken van Rockcycle?
 1. Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in op de website.
 2. U ontvangt een offerte op maat op basis van uw aanvraag. Renewi neemt contact met u op voor de operationele afstemming en afhandeling.
 3. Renewi verzorgt zowel de logistiek als de administratie voor Rockcycle en is daarmee het centrale aanspreekpunt voor deze service. Bij de afstemming vraagt Renewi of er een inzamelunit (container) op locatie gewenst is. u kunt kiezen uit verschillende opties.
  1. Indien een container gewenst is, zal Renewi deze plaatsen en op de afgesproken datum ophalen en naar het depot brengen voor verdere afhandeling.
  2. Indien dit niet nodig is, kunt u ervoor kiezen om de rotswolresten zelf af te leveren bij een Renewi depot of om deze te laten ophalen door Renewi op locatie.
 4. Bij ontvangst controleert Renewi de container met rotswolresten op de acceptatievoorwaarden. (Zie Acceptatievoorwaarden – vraag 7) . Daarna wordt het afval verder gesorteerd.
 5. Renewi levert de ROCKWOOL rotswolresten aan bij de ROCKWOOL recyclagefabriek in Roermond.
 6. In de recyclagefabriek worden rotswolresten tot briketten geperst, om vervolgens te worden hergebruikt als secundaire grondstof voor nieuwe hoogwaardige producten van rotswol. Deze producten bestaan daarmee tot wel 50% uit gerecyclede materialen. Zo sluiten we samen de kringloop.
2. Welke partner is ingeschakeld bij Rockcycle?

Rockcycle biedt professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL, Rockfon en Rockpanel rotswolresten in samenwerking met Renewi, expert op het gebied van inzameling, verwerking en recycling van restmaterialen. Met het credo ‘Waste no more’ ziet Renewi afval niet als restproduct, maar juist als waardevol begin van een nieuwe cyclus. Samen hebben wij een retoursysteem ontwikkeld, waar met behulp van containers ROCKWOOL, Rockfon en Rockpanel rotswolresten worden gescheiden van overig afval, verzameld, opgehaald, gecontroleerd en ter recycling bij ROCKWOOL worden afgeleverd. Zo kan het materiaal worden hergebruikt als secundaire grondstof voor de productie van nieuwe hoogwaardige ROCKWOOL rotswolproducten.

3. Met wie kan ik het beste contact opnemen als ik vragen heb over Rockcycle?

Renewi verzorgt zowel de logistiek als de administratie voor Rockcycle en is daarom het centrale aanspreekpunt wanneer u meer wilt weten of gebruik wilt maken van deze service.

Renewi 
Voor Nederland: Voor België & Luxemburg:
rockcycle@renewi.comrockcycle@renewi.com
tel. +31 (0)40 751 4336tel. +32 (0)11 561 773

Voor algemene vragen over Rockpanel®, circulariteit en de standaardtarieven van Rockcycle kunt u contact opnemen met de Rockpanel Customer Service. Kijk voor meer informatie (o.a. EPD’s en het ROCKWOOL Sustainability Report) en veelgestelde vragen over Rockcycle op de website.

Rockpanel 
Voor Nederland:Voor België & Luxemburg:
info@rockpanel.nlinfo@rockpanel.be
tel. +31 (0)475 35 00 00   tel. +32 (0)2 715 68 42
www.rockpanel.nl/rockcycle   www.rockpanel.be/rockcycle

 

4. Wat zijn de contactgegevens van Renewi?
Renewi 
Voor Nederland: Voor België & Luxemburg:
rockcycle@renewi.comrockcycle@renewi.com
tel. +31 (0)40 751 4336tel. +32 (0)11 561 773

 

5. Hoe lang op voorhand dient de Rockcycle service vastgelegd te worden?

Minimaal 3 werkdagen in verband met de order intake en planning.

6. Welke producten kunnen opgehaald worden met Rockcycle?

ROCKWOOL rotswolproducten. ROCKWOOL isolatie (algemene bouw, plat dak isolatie) en Rockfon plafond- en wandpanelen mogen gemixt aangeleverd worden. Rockpanel gevelbekleding en ROCKWOOL technische isolatie dienen gescheiden aangeleverd te worden in aparte containers.

Voor de recycling van ROCKWOOL rotswol (Rockfon en Rockpanel producten) is het van belang dat de kwaliteit voldoet aan de voorwaarden voor verwerking in de recyclagefabriek. Hiervoor zijn acceptatievoorwaarden opgesteld.

7. Wat zijn de acceptatievoorwaarden van ROCKWOOL rotswol voor de Rockcycle service?

Voor de recycling van de ROCKWOOL rotswol is het van belang dat de kwaliteit voldoet aan de voorwaarden voor verwerking in de recyclagefabriek.

 • De rotswol mag geen chemische vervuiling bevatten en niet zijn blootgesteld aan radioactieve stoffen.
 • De vervuiling met rotsvervreemde materialen zoals glaswol, ROCKWOOL verpakkingsmaterialen (plastic, krimpfolie, kartonnen dozen en bekledingen) mag maximaal 1% van het volume bedragen.
 • De rotswol dient handdroog te worden aangeleverd, het watergehalte mag max. 30% bedragen.
8. Is het mogelijk om ook ander bouwafval te laten inzamelen?

Wilt u naast ROCKWOOL rotswolresten graag ook ander bouwafval kwijt? Deze afvalstroom valt dan buiten het Rockcycle programma. U kunt gerust met Renewi contact opnemen om te bespreken welk afval ze nog meer kunnen inzamelen.

9. Wat zijn de kosten per inzamelunit en wat is inclusief?

Vul het aanvraagformulier in op de website voor een offerte op maat.

De kosten zijn inclusief:

 • Het plaatsen van de container(s)
 • Twee weken huur
 • Afvoer of wisseling
 • Transport
 • Recycling van de rotswol in de recyclagefabriek van ROCKWOOL in Roermond (NL).
10. Waarom gebruikmaken van Rockcycle?

Door te kiezen voor Rockcycle kunt u eenvoudig een bijdragen leveren aan de circulaire economie. Dit is belangrijk omdat ook in de bouwbranche en de industrie steeds vaker een bewuste keuze wordt gemaakt voor het gebruik van natuurlijke materialen en processen met een minimale impact op de omgeving.

Bovendien draagt u bij aan een beter milieu door een vermindering van afval en een verlaging van het primair grondstofverbruik. In de recyclagefabriek worden rotswolresten tot briketten geperst, om vervolgens te worden hergebruikt als secundaire grondstof voor nieuwe hoogwaardige producten van rotswol. Dit resulteert in minder gebruik van nieuwe grondstoffen.

Video thumbnail 7sos landing pages

Rockpanel: van nature circulair

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recycleerbare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Lees ook deze artikelen