Thumbnail Rockpanel video

Waarom zou u moeten kiezen voor Rockpanel gevelbekleding?

Steengoed in zowel nieuwbouw als renovatie

In heel Europa zijn onze gevelplaten toegepast in vele nieuwbouw en renovatieprojecten, waaronder gezinswoningen, appartementen, scholen, ziekenhuizen, zorginstellingen en commerciële en industriële gebouwen. Zo helpen wij u om van uw visie een veilig, vindingrijk en comfortabel ontwerp te maken voor alle gebruikers.

Laat u inspireren
Navigation Campus, Technology Park with Rockpanel Colours & Rockpanel Woods in Kazan, Russia

Veelgestelde vragen over Rockpanel gevelbekleding

Wat zijn de voordelen van een geventileerde gevelconstructie?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een geventileerde gevel meerdere voordelen biedt ten opzichte van andere bouwtechnieken. Wanneer een bakstenen of een betonnen muur voortdurend aan regen wordt blootgesteld, werkt hij uiteindelijk als een spons als gevolg van de poreuze aard van de materialen. Lees hier verder. 

Hoe moet u de gevelpanelen van Rockpanel bevestigen?

Als u gevelbekleding gebruikt, wilt u het best mogelijke resultaat bereiken. Niet alleen technisch, maar ook esthetisch. Welke soort bevestigingsmethode u kiest, kan hier veel invloed op hebben. Aangezien wij u graag willen helpen het gebouw van uw dromen te maken, hebben we een ruim aanbod van bevestigingsmaterialen voor Rockpanel producten. Van zichtbare schroeven en klinknagels tot semi-zichtbare nagels of zelfs volledig onzichtbare bevestigingsmethodes. Aan u de keus! Lees hier verder. 

Waar kunt u Rockpanel gevelbekleding kopen?

Wilt u gevelbekleding van Rockpanel kopen? Goede keus! Deze duurzame, zeer onderhoudsarme gevelplaten zijn perfect voor elke gevel of een van de vele toepassingen rondom het dak. Maar waar kunt u Rockpanel gevelbekleding kopen? Lees hier verder.

Hoe brandveilig is de gevelbekleding van Rockpanel?

Gevelbekleding van Rockpanel, gemaakt van steenwol, is van nature bestand tegen zeer hoge temperaturen en daardoor een zeer brandveilig. Voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen adviseert Rockpanel het gebruik van onbrandbare (Euroklasse A1-A2) gevelbekleding en isolatie. Onze A2 gevelplaten voldoen aan de hoogste Europese brandveiligheidsnormen en zijn geclassificeerd als Euroklasse A2-s1, d0: onbrandbaar. Lees hier verder.

Wat zijn de opties voor Rockpanel hoekoplossingen?

Bent u aan het werken aan het gebouw van uw dromen? Dan weet u dat zelfs de kleinste details tellen. Daarom bieden we een uitgebreid aanbod van hoekoplossingen voor uw gevel. Het maakt niet uit welke installatiemethode u kiest of welke uitstraling uw voorkeur heeft: er is altijd een passende oplossing beschikbaar. Lees hier verder. 

Kun je Rockpanel gevelbekleding gebruiken op een bestaande achterconstructie?

Rockpanel gevelbekleding kent vele mogelijke toepassingen, waaronder gevels en diverse toepassingen rondom het dak. Hoewel we in het algemeen aanraden om Rockpanel producten te gebruiken als onderdeel van een geventileerde gevel is het onder bepaalde voorwaarden ook mogelijk om ze te gebruiken voor ongeventileerde toepassingen. Lees hier verder.

Hoeveel kost Rockpanel gevelbekleding?

Hoeveel kost Rockpanel? Als u gevelbekleding wilt kopen, vormen de materiaalkosten vaak een belangrijke factor in het maken van een keuze. Maar om een goed beeld te krijgen van de kosten – en voordelen – van een bepaalde investering, is het belangrijk om te kijken naar de Totale Eigendomskosten. Lees hier verder.