Veelgestelde vragen

Voor particulieren

Ik heb stalen aangevraagd, wanneer kan ik die verwachten?

Wij doen er alles aan om de stalen zo snel mogelijk te bezorgen. Normaal gesproken duurt het een week.

Wat zijn de prijzen van de Rockpanel-producten?

Voor prijzen van onze producten verwijzen wij u naar een Rockpanel-verdeler bij u in de buurt. Op onze site vindt u alle dealers met naam, adres en telefoonnummer.

Waar kan ik Rockpanel kopen?

Onze producten zijn verkrijgbaar bij vele Rockpanel-verdelers, wij als fabrikant van Rockpanel leveren niet rechtstreeks aan de klant.

Hebben jullie een showroom?

Nee, wij hebben als fabrikant geen showroom. Op onze site kunt u wel mooie projecten van Rockpanel zien https://www.rockpanel.be/inspiratie/

Kan Rockpanel door jullie geplaatst worden?

Nee, wij als fabrikant monteren niet.

Waar vind ik een verwerker?

Voor een verwerker kunt u het beste bij u in de omgeving een schrijnwerker, dakwerker of aannemer zoeken.  TIP: een distributeur in de omgeving kan u zeker verder helpen.

Waar kan Rockpanel worden toegepast?

Rockpanel producten worden al vele jaren in verschillende landen toegepast voor de afwerking van gevels, toepassingen rondom het dak en detailleringen. Meestal als decoratieve bekleding in geventileerde constructies, waarbij de platen bijdragen tot een kostenefficiënte en esthetisch hoogwaardige buitenschil voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.

Dat wil niet zeggen dat het product niet geschikt kan zijn voor andere toepassingen als hierboven beschreven, maar deze zijn niet door ons getest en gecertificeerd en vallen daarom ook niet onder de garantie.

Hebben de platen een isolerende werking?

Rockpanel heeft geen isolerende werking.

Kan ik Rockpanel-gevelplaten naadloos plaatsen/koud tegen elkaar aanzetten?
Kan Rockpanel rechtstreeks op een bestaande dakrand worden geplaatst?

Rockpanel blijft vormvast onder alle weersomstandigheden en bij plotselinge temperatuursveranderingen. Hierdoor kunnen zij onder bepaalde voorwaarden rechtstreeks en ongeventileerd op een bestaande dakrand gemonteerd worden. Dit geldt alleen voor de Rockpanel Colours en de Rockpanel Uni.

Kan Rockpanel verlijmd worden?

In samenwerking met Bostik heeft Rockpanel Tack-S ontwikkeld. Het is een Europees gecertificeerd lijmsysteem dat voldoet aan de duurzaamheid en de strenge brandveiligheidseisen voor gevelbekledingssystemen. Hiermee is Rockpanel het enige plaatmateriaal met een gecertificeerd lijmsysteem in België.

Waarom adviseren jullie om op een strook Rockpanel te verlijmen?

Wanneer u (bij welk gevelsysteem dan ook) direct verlijmt op het achterhout, is uw hout onbeschermd waardoor de levensduur van de totale achterconstructie niet duurzaam is. Door te verlijmen op een strook Rockpanel is uw constructie beschermd tegen weer en wind en voldoet het als enige gevelsysteem aan de bouwregelgeving.

Wat zijn de afmetingen van Rockpanel-platen?

Rockpanel Uni en Colours zijn leverbaar in 2500/3050 x 1200 x 6/8mm

Rockpanel WoodsMetallicsChameleon en Stones zijn leverbaar in 3050 x 1200 x 8mm

Rockpanel Naturel in 2500/3050 x 1200 x 10mm

Rockpanel Ply in 2500/3050 x 1200 x 8mm

Rockpanel Lines² S en XL in 3050 x 164/295 x 10mm

Wij als fabrikant leveren de platen in deze afmetingen naar de dealer, de distributeur kan op zijn beurt de platen op maat verzagen.

 

Zijn er ook andere afmetingen mogelijk?

Vanaf 100 m² is een breedtemaat van 1250 mm mogelijk. Vanaf 300 m² is een lengte-afmeting tussen 1700 en 3050 mm mogelijk.

Kan Rockpanel worden (over)geschilderd?

Rockpanel Uni en Rockpanel Colours zijn afgewerkt met een watergedragen coating systeem en heeft als voordeel dat de plaat voor esthetische redenen overgeschilderd kan worden. Voor concrete overschilder adviezen verwijst Rockpanel naar de verffabrikant. Rockpanel Colours met ProtectPlus kan niet worden overgeschilderd.

Moeten de randen en de zaagkanten van Rockpanel speciaal worden behandeld?

Omdat Rockpanel platen ongevoelig zijn voor vocht en andere weersinvloeden hoeven de randen en zaagkanten niet speciaal behandeld te worden, om esthetische of ontwerptechnische redenen kunnen de randen afgewerkt worden met een bijpassende kleurlak.

Zonder enige vorm van afwerking van de zijkanten verkleurt het basismateriaal naar een houtachtige donkerbruine kleur onder invloed van daglicht.

Onderhoud van Rockpanel

Wij raden aan de platen (bijvoorbeeld eenmaal per jaar) schoon te maken met water, indien nodig met een schoonmaakmiddel, zoals autoshampoo of allesreiniger. Wij ontraden het gebruik van (schoonmaakmiddelen met) oplosmiddelen.

Wat is ProtectPlus?

ProtectPlus is een extra beschermlaag tegen Uv-licht en graffiti. Plus, atmosferisch stof spoelt er grotendeels gewoon vanaf bij een regenbui. De ProtectPlus laag is bestand tegen het oplosmiddel in de meeste schoonmaakmiddelen.
ProtectPlus is standaard op Woods-Stones-Chameleon- en Metals (met uitzondering van de Metallics wit en grijs). De Colours kunnen vanaf 100 m² voorzien worden van deze extra coating.

Ik wil toch graag contact hebben met Rockpanel

U kunt contact opnemen met een lokale dealer in uw omgeving: onze dealers