Wij weten dat het uiterlijk van een gebouw mede wordt bepaald door uw keuze voor een bevestigingsmethode. Het bevestigingsmateriaal is dus niet alleen een technisch vereiste maar ook een belangrijk onderdeel in uw visie.

Er zijn veel verschillende bevestigingsmethoden beschikbaar voor Rockpanel platen:

  • Zichtbaar: schroeven en klinknagels
  • Semi-onzichtbaar: nagels
  • Onzichtbaar: lijm
Single Family House with routed Rockpanel Woods exterior cladding in Marbach, Switzerland
Alle Rockpanel bevestigingsmaterialen zijn leverbaar met koppen in dezelfde RAL kleur als het plaatmateriaal van uw keuze.

01

Schroeven voor hout

Rockpanel schroeven voor houten constructies

Een 35 mm roestvrijstalen torx-schroef met een kleine kopmiddellijn van Ø 9,6 mm. Leverbaar in roestvrij staal of nagenoeg elke gewenste RAL kleur in doosjes van 200 stuks.

02

Nagels voor hout

Rockpanel nagels voor houten constructies

Voor semi-onzichtbare bevestiging op een houten achterconstructie leveren wij roestvrijstalen ringnagels met een vlakke kop van Ø 6 mm, eventueel voorzien van een coating. De ringnagels zijn leverbaar in twee verschillende maten in doosjes van 200 stuks of op rol.- 32 mm ringnagel: De meest gebruikte Rockpanel nagel voor toepassingen als gevelbekleding, koven, boeidelen en gootafwerking. Tevens te gebruiken voor de onzichtbare montage van Rockpanel Ply panelen.- 40 mm ringnagel: Deze nagel wordt gebruikt voor het monteren van 10 mm Rockpanel panelen of potdekselwerk met twee platen over elkaar.

03

Klinknagels op aluminium

Klinknagels voor aluminium constructies

De Rockpanel panelen kunnen met aluminium klinknagels op een aluminium achterconstructie worden bevestigd. De kop van de klinknagel is leverbaar in blank aluminium of met een kleurcoating. Specificaties van de klinknagels kunt u vinden in onze ETA certificaten.

04

Rockpanel Lines² 10 op Hout

Traditionele bevestiging van Rockpanel Lines² 10 mm op hout

De Rockpanel Lines² panelen kunnen onzichtbaar bevestigd worden, resulterend in een attractief, traditioneel groefeffect, door middel van:Rockpanel ringnagels (EN10088, materiaalnummer 1.4401 of 1.4578) 2.1/2.3 x 27 mm met een ultra-platte kop. Voor een nog strakker resultaat adviseren wij u de tong van het paneel voor de boren met een staalboor van Ø3 mm op de randen en Ø 2 mm in het midden van het paneel.Roestvrijstalen schroeven met een platte kop met afmeting 3,5 x 30 mm. Boor de tong van het paneel voor met een Ø 3,5 mm staalboor op de randen en Ø 2,5 in het midden en verzink de schroefkop met een verzinkboor totdat deze vlak ligt met het oppervlak van de tong. Spanningen in de tong kunnen vermeden worden door de schroef met een (vooraf) bepaalde kracht aan te draaien en ze op de juiste manier op de houten achterconstructie te bevestigen.

Bostik heeft in samenwerking met Rockpanel een brandveilig Europees gecertificeerd lijmbevestigingssysteem ontwikkeld. Het systeem voldoet aan de strenge brandveiligheidsvoorschriften van gevelbekledingssystemen. Met het voor Rockpanel Durable 8 mm gebruikte lijmsysteem kunnen uw platen veilig worden aangebracht, waarbij een brandklasse van B-s2,d0 wordt bereikt op een,

  • houten achterconstructie met behulp van een Rockpanel strip

of op een

  • aluminium achterconstructie

Volg de instructies van Bostik en Rockpanel ETA. Gebruikt u liever een ander lijmsysteem, controleer dan bij de systeemleverancier of dit technisch is goedgekeurd en gegarandeerd voor het verlijmen van Rockpanel platen. Bij gebruik van een ander lijmsysteem is de lijmleverancier verantwoordelijk voor certificering en garantie.

Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding