Wereldwijd zullen meer dan 50% van alle bestaande gebouwen in 2050 nog in gebruik zijn.
De verwachting is dat alleen al in Europa 97% van deze gebouwen een gedeeltelijke of grondige renovatie nodig hebben om aan de hoogste energiestandaarden te kunnen voldoen. Rockpanel ondersteunt u bij elke stap van het renovatieproces, van ontwerp tot installatie

01

Brandveiligheid

Zorg ervoor dat de materialen voldoen aan alle vereisten op het gebied van brandveiligheid volgens het Bouwbesluit. Verreweg de meeste constructies in Nederland moeten voldoen aan Europese brandklasse B. Voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen adviseert Rockpanel het gebruik van onbrandbare (Eurobrandklasse A1-A2) gevelbekleding en isolatie. Bij toekomstige transformaties van uw gebouw voldoet het aan de meest strenge brandveiligheidseisen.

02

Snelle en eenvoudige installatie

Tijd is geld. Door te kiezen voor materialen waar eenvoudig mee te werken is en die snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd, kunnen de installatiekosten laag worden gehouden. Bij een renovatie is het ook van belang om de impact en het ongemak voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken. Door een snelle installatie is de overlast minder en kan vaak worden voorkomen dat bewoners tijdelijk elders ondergebracht moeten worden.

03

Onderhoudskosten

Hoe minder tijd en geld nodig zijn voor het onderhoud hoe beter. Kies voor een gevelmateriaal dat niet na een aantal jaren moet worden overgeschilderd of op een andere manier onderhoud nodig heeft. Om een totaalbeeld van de ware kosten te krijgen, moet bij het vergelijken van prijzen dus ook rekening worden gehouden met de onderhoudskosten tijdens de levensduur van een gebouw.

04

Duurzaamheid en kleurvastheid

Duurzame gebouwen zijn ontwikkeld om lang mee te gaan. Duurzaamheid is niet beperkt tot functionaliteit, maar betreft ook de esthetische duurzaamheid. Aspecten zoals dimensiestabiliteit, wind- en waterbestendigheid en kleurvastheid zijn allemaal belangrijke focuspunten om de onderhoudskosten laag te houden.

05

Circulair

Bij toekomstbestendig bouwen speelt circulariteit een belangrijke rol. Ga voor circulaire producten zoals Rockpanel gevelbekleding die al voor 50% uit gerecyclede materialen bestaat, én volledig recyclebaar is.

06

Ongevoelig voor vocht en temperatuurverschillen

Het gevelmateriaal moet zowel optisch als fysisch bestand zijn tegen de elementen. Om lage onderhoudskosten te waarborgen, moet de impact van weersinvloeden minimaal zijn. Het materiaal mag niet gaan rotten, delamineren, uitzetten of krimpen als gevolg van temperatuur en/of vocht(opname).

07

Ontwerpopties

Het gevelmateriaal moet voldoende mogelijkheden bieden om het gebouw zowel technisch als esthetisch te verbeteren. Of u nu in de stijl van de oude gevel bouwt of een heel nieuw ontwerp voor ogen hebt, dit moet allemaal mogelijk zijn.

1/6